La Baronda

  • 1

Teules ha estat contractada per a la construcció de la coberta d’una antiga fàbrica d’Esplugues “La Baronda ” destinada a centre de disseny.

La nostra empresa serà l’encarregada de la construcció de la coberta de l’antiga fàbrica de ceràmica “La Baronda”, un edifici industrial de principis de segle a Esplugues de Llobregat que pertany a l’Ajuntament i que està gestionat per una empresa privada. L’equipament albergarà un museu sobre l’obra ceramista d’Angelina Aló, una sala de conferències, un edifici d’oficines, un restaurant i, sobretot, un centre de disseny integral que es dirà Esplugues Future Factory.
Darrere d’aquest important projecte es troben dues empreses catalanes, el grup constructor Tau Icesa, que és l’empresa que ha confiat en Teules per als treballs de construcció de les cobertes, i el despatx d’arquitectes Alonso Balaguer i arquitectes associats.
El centre, a més, acollirà altres empreses dedicades al disseny gràfic, interiorisme, disseny industrial i maquetistes especialistes en paisatgisme.
L’edifici serà la nova seu dels 45 treballadors del despatx d’arquitectes de Luis Alonso -creador del gratacel Hesperia Tower de L’Hospitalet i de la reconversió de la plaça de les Arenes al costat de Richard Rogers- i també dels 210 treballadors del grup Tau Icesa
El pressupost per a la rehabilitació de la fàbrica i la creació del complex ascendeix a 20 milions d’euros. Tau Icesa aporta un 66% del mateix i Alonso Balaguer un 33 % mitjançant la societat La Baronda, creada per desenvolupar el projecte .
El recinte s’està remodelant “per conservar la imatge tradicional que està ancorada a la retina del ciutadà i, alhor, crear un centre modern amb oficines , un museu i sales per a l’ús privat i públic”, va explicar l’arquitecte Luis Alonso.