Mercat de la Llibertat

  • DSC

L’Ajuntament de BARCELONA, a través de l’empresa DRAGADOS, subcontracta la reconstrucció de la coberta del “Mercat de la Llibertat” a Teules

El Mercat de la Llibertat, d’estil modernista i un dels mercats més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, va ser construït el 1888 a partir d’un projecte de l’arquitecte municipal Miquel Pascual i Tintorer. És molt característica d’aquest edifici la seva estructura de ferro, construïda el mateix any per Maquinista Terrestre i Marítima, i que ha suportat l’estructura de la teulada de forma eficient fins els nostres dies.
Després de la seva construcció, el mercat ha patit diferents reformes, les més importants el 1974 i 1987. Des de febrer de 2007, es troba instal·lat en una carpa provisional, ubicada a la plaça Gal.la Placídia, mentre es realitza una nova remodelació estructural de l’edifici històric i modernista.
En aquest sentit, la reconstrucció encarregada a Teules contempla els treballs de reforç en l’aïllament tèrmic, la impermeabilització de la coberta, així com la partida més important a nivell de conservació de l’aspecte original de la teulada, les seves teules esmaltades.
Els instal·ladors especialitzats de Teules han estat els encarregats de recompondre part de les teules ceràmiques esmaltades originals formant diferents sanefes i dibuixos, juntament amb teules de nova fabricació imitant a la perfecció les originals que han estat fabricades per l’empresa Texas Borja SA.
Per a Teules és un privilegi poder col·laborar en la restauració del patrimoni arquitectònic de Barcelona, ja que un dels nostres principals objectius és i ha estat sempre perllongar la vida de la nostra memòria, restaurant i protegint les nostres teulades.