Teules rehabilita la teulada del Palauet Albéniz de Barcelona

- DSC_0260 - copia

teÛles, com a especialistes en la rehabilitació de teulades i cobertes, està a punt de finalitzar la rehabilitació de la teulada del Palauet Albéniz de Barcelona, un edifici emblemàtic que pertany a la Casa Reial i del qual l’Ajuntament de Barcelona s’ocupa del manteniment. El palauet s’utilitza per celebrar actes culturals i per a recepcions i estades de personalitats quan visiten la capital catalana.

Ara fa més de dos anys que el servei de patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, responsable de la gestió dels edificis històrics de la ciutat, va encarregar a l’empresa adjudicatària del manteniment d’aquests edificis, F. Closa Alegret SA, la reparació d’unes humitats a la teulada del Palauet Albéniz. A partir de llavors, aquesta constructora es va posar a treballar per solucionar-ho. I la primera acció que va fer, va ser contactar amb teÛles, la seva empresa de confiança especialista en la instal·lació i reforma de teulades.

DSC_0348 - copia

Les obres de rehabilitació

La teulada del palauet estava construïda amb pissarra natural, subjectada amb el sistema tradicional, i sense cap tipus d’impermeabilització. Només comptava amb una càmera natural ventilada.

Una vegada els experts de teÛles analitzen la situació, aconsellen que -perquè la reforma duri més temps- s’hauria de rehabilitar tota la teulada sencera, de forma íntegra, ja que tant la pissarra com la fixació amb la que estava subjectada estava molt debilitada.

IMG_1513 - copia

Per aquest motiu, s’han canviat tant els llistons de fixació, per instal·lar-hi de nous amb tractament contra xilòfags, com les peces de pissarra, per instal·lar-hi pissarra natural CUPA de color negre-blavós amb laminacions fines i textura llisa per aconseguir recuperar l’aspecte original.

DSC_0308 - copia

A més, les obres de rehabilitació de la teulada han servit per afegir-hi un sistema d’impermeabilització potent: una làmina transpirable de la marca Rothoblaas.

Pel que fa als materials, s’ha utilitzat l’acer inoxidable per a les fixacions de les pissarres i el quartz-zinc de la casa VMZINC per als canals, aiguaforts i coronacions.

DSC_0251 - copia

La primera fase del projecte, entre el desembre del 2012 i el juny del 2013, es va centrar en la part de la residència del Palauet Albéniz. I la segona fase, entre el novembre del 2014 i previsiblement fins al març del 2015, s’ha dedicat a la restauració de la teulada dels salons de recepcions del propi Palau.

Per a teÛles, aquest projecte és molt important per la singularitat de l’edifici i per la confiança en l’empresa que confereixen els arquitectes i aparelladors responsables de la rehabilitació. A més, és un orgull per a l’historial de l’empresa perquè amb aquesta intervenció deixa la seva impremta en un edifici històric fins a la propera actuació. “Seria una cosa així com la descendència de l’empresa, els fills que té”, ha dit Josep Moreno, responsable tècnic de teÛles.DSC_0323
DSC_0323DSC_0323DSC_0323

Un edifici històric

L’edifici, un projecte de Juan Moya, arquitecte de la casa reial, es va ser construït amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona de l’any 1929 perquè els reis poguessin descansar i fer recepcions i acte oficials dins del recinte firal.

Després de l’Exposició Universal, es va plantejar d’ubicar-hi el Museu de la Música de Barcelona, un projecte que malgrat no prosperar va ser determinant per batejar el palauet.

El Palauet Albéniz està situat a la muntanya de Montjuïc i està envoltat pels Jardins de Joan Maragall.

Si te ha gustado ¡compártelo!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone